besøg af

gæstelærer

KORSVEJEN

Lukket for tilmelding
Om korsvejsbilleder og moderne katolicisme

Via Dolorosa eller Korsvejen er den vej, Jesus gik med korset langfredag. I den katolske tradition er der 14 stop eller stationer på korsvejen. I næsten alle katolske kirker hænger der 14 korsvejsbilleder med de klassiske motiver. 

KK44 har fået lov at låne korsvejsbillederne fra den katolske kirke i Silkeborg til dette forløb. Billederne er ca. 70 x 40 cm og smukt indrammede. Stilen er klassisk naturalistisk - måske ikke stor kunst, men billederne er til gengæld tydelige i deres formidling af fortællingen. 

Vi tilbyder at komme ud til jer med de 14 korsvejsbilleder i uge 11 eller 12. Præsten eller en anden fra den katolske menighed fortæller om hvordan billederne bruges i den katolske kirke. Religiøse billeder har en særlig betydning i katolsk tro, og de bibelske motiver sættes i forbindelse med nutiden og den enkelte katoliks liv. 

Eleverne kommer i grupper til at lave tableauer af de enkelte motiver, som de andre derefter skal gætte. 

Til sidst bliver der tid at stille spørgsmål om den katolske kirke. 

Mange skoleelever kender først og fremmest den katolske kirke i middelalderudgaven. Her får I en mulighed for et indblik i nutidig katolicisme, som med 1,2 milliarder medlemmer er verdens største trossamfund. 

4. - 6. klasse 

Kristendomskundskab 

2-3 lektioner + dobbeltlektion til gæstelærerbesøg 

Uge 11 og 12, 2021 

Tilmelding til kk44.dk inden 

1. september

KK44 Skoletjenesten. Rådhusgade 2b 2 tv. 8600 Silkeborg. Preben 31510827 /pmh@kk44.dk ,  Laila 30914780 / leh@kk44.dk