alsang-børnekor.jpg

Dette forløb var først planlagt og udbudt til d. 4. maj 2020, som var 75 året for befrielsen - men en vis virus kom i vejen. Nu udbydes projeket i revideret udgave; men besættelsestiden og befrielsesdagen er stadig en central del af forløbet.

FRIHED OG
FÆLLESSANG

Med alsangsstævne ved Silkeborg Bad

KK44 inviterer d. 4. maj 2022 alle kommunens 4. og 5. klasser til alsangsstævne og opgaveløb i skulpturparken ved Kunstcenter Silkeborg Bad. Tidsrum fra kl. 9 til 12.

 

Et velspillende band vil levere musikken til fællessangen, hvor vi både vil synge historiske og helt nyskrevne sange om frihed og fællesskab. Fx Livstræet, En lærke letted, Giv os lyset tilbage, Kim Larsens Flyvere i natten og Sigurd Barrets befrielsessang Lige om lidt, er Danmark frit. Klassen skal i musik øve sig på nogle af de sange, som skal synges d. 4. maj, mens andre sange læres på dagen.

 

Foruden sangstævnet vil der rundt i området være forskellige poster, hvor eleverne i mindre grupper skal høre fortællinger fra besættelsestiden, løse opgaver knyttet til parkens skulpturer og forholde sig til, hvad frihed betyder for dem i 2020.

 

 

KK44 leverer et undervisningsmateriale til kristendomskundskab, musik og historie. Den røde tråd er frihedsbegrebet, som undersøges både historisk og i nutidig øjenhøjde med eleverne.

MELLEMTRIN

4.-5. klasse

Kristendomskundskab, musik og historie

6 - 12 lektioner

Forår 2022

Tilmelding til KK44.dk inden 1. september