top of page
enestående2.png
Ny novelle af Jesper Wung-Sung 

Enestående -
stående ene

 Fuldt booked 
Med sanseligt kirkebesøg

Hvad betyder det at være enestående?

Føles det godt at være enestående, eller er det noget, man helst vil undgå? Kan enestående betyde, at man står ene (og måske alene) udenfor fællesskabet?

Har det noget at gøre med en særlig god præstation? Eller er man allerede enestående uanset?

  

I dette forløb skal eleverne med sanserne, gennem filosofiske samtaler og i mødet med litteratur og billeder undersøge forskellige betydninger af det at være ENESTÅENDE.

  

Inspireret af sensorisk teater og i samarbejde med scenekunstner Betina Birkjær er der tilrettelagt et helt særligt besøg i kirken. Her møder eleverne forskellige fortællinger og sanseoplevelser, der alle har med det enestående at gøre, og som kan være med til at åbne for filosofiske samtaler.

 

I novellen Ottoseen bliver drengen Otto imponeret af den jævnaldrende Victors enestående perfekte liv på de sociale medier. Otto opretter en falsk profil, hvor han fremstår som alt det, han ville ønske han var; stærk, populær, flot og klog. Men en dag spørger Victor, om de skal mødes - sådan i virkeligheden...

 

Derudover arbejder eleverne med den bibelske fortælling om Peter, der så gerne ville være den bedste blandt Jesu disciple. Men han svigter Jesus i det afgørende øjeblik. Det til trods får Peter at vide, at han er enestående.

MELLEMTRIN

  • 5. - 6. klassetrin

  • dansk og kristendomskundskab

  • 10 – 12 lektioner

  • kirkebesøg i uge 46-49 i 2023

  • Tilmelding på kk44.dk inden 1/9

bottom of page