top of page
Påsken gennem 3 kunstarter.png

Djævelen har godt fat i Judas.

Fra animationsfilmen baseret på Giottos påskebilleder

Indtoget i Jerusalem.   Med orgel improvisation

Påsken gennem 3 kunstarter

Med nyproduceret animationsfilm

Kristendommens største højtid er påsken, og gennem kristendommens historie har påskefortællingen været genstand for utallige kunstneriske fortolkninger. I dette forløb møder eleverne påskens dramatiske beretning fortalt gennem både ny og gammel kunst. Der er fokus på følgende tre kunstarter: billedkunst, litteratur og musik.

Eleverne møder den bibelske påskefortælling gennem en nyproduceret animationfilm bygget på billeder af den italienske maler Giotto.

 

Organist Mads Høck har komponeret små improvisationer, som fortolker billederne.

 

Efter denne introduktion til selve påskefortællingen foreslår vi, at eleverne først arbejder med kunstneriske udtryk i billedkunsten, hvor de udover Giotto møder værker af teatergruppen Hotel Pro Forma og billedkunstnerne Edvard Munch og Arne Haugen Sørensen.

 

Under arbejdet med litteraturen skal eleverne arbejde med, hvad forskellen er på en bibelsk oversættelse og en bibelsk genfortælling, og derefter præsenteres de for C. S. Lewis’ Narnia fortælling, Løven, heksen og garderobeskabet med klare allegoriske referencer til påskefortællingen.

 

I musik arbejder eleverne med orgelimprovisationerne med fokus på, hvordan musik kan understøtte handling og følelser i en fortælling.

 

Forløbet er flerfagligt – musik, billedkunst, dansk og kristendomskundskab – men I vælger selv, hvor mange fag der skal indgå i jeres udgave af forløbet

MELLEMTRIN

  • 4.-6. klasse

  • kristendomskundskab, billedkunst, musik, dansk

  • 4-12 lektioner alt efter hvilke fag der inddrages

  • projektperiode mellem vinterferie og påske

  • tilmelding på kk44.dk inden 1/9

bottom of page