top of page
utilstrækkelig.png
Tilmelding stadig muligt
Men I skal selv afhente materialer

Utilstrækkelig

Om at være ung i en tid, hvor godt ikke er godt nok

No prize for second best! Don’t try – Do! Be awesome, be fierce, be YOU!

 

Ovenstående udsagn findes i forskellige varianter overalt: På væggen i det lokale fitnesscenter, som hashtags på Instagram og trykt på alt fra termokopper til underbukser. Hensigten med udsagnene er at motivere den, der ser på dem, til at yde det bedste. Men hvad nu, hvis udsagnene i stedet bliver en evig påmindelse om aldrig at være god nok?

 

Med afsæt i højskolelærer og teolog Christian Hjortkjærs bog Utilstrækkelig, religiøse og skønlitterære tekster, lyrik samt kunst skal eleverne arbejde med begreberne forbud, påbud og idealer. Hvordan bliver disse fortolket i samfundet, i kunsten, i litteraturen og i religionerne?

Med inspiration fra Forumteaterets øvelser og kreativ skrivning udfordres eleverne til at stoppe op og tænke over, hvad de forskellige påbud kræver af dem, hvem der er afsenderen, og hvad de egentlig selv kan og vil tage ansvar for.

 

I forbindelse med projektet tilbydes et kirkebesøg, hvor eleverne kommer til at arbejde med forskellige religiøse idealer og fortællinger samt udsagn fra andre unge, som kan danne afsæt for samtaler om projektets tema.

 

Obs! Teaterforestillingen med Aarhus Efterskole har samme tematik som dette forløb. Derfor giver det god mening både at tilmelde sig Utilstrækkelig og Teatercollage.

UDSKOLING

8. - 10. klasse

kristendomskundskab og dansk

10-12 lektioner

kirkebesøg i uge 2 til 6 i 2023

tilmelding på kk44.dk inden 1/9

bottom of page