top of page
Fuglen har rede 2, Rikke Ahm.png
Sille og Palle.png

Syng-med koncert med Sille Grønbjerg og Palle Windfelt.

Man kan dog også arbejde med forløbet, selvom man ikke kan komme til en af koncerterne.

Fuglen har rede

 Fuldt booked 
Projekt med Grundtvigs "fugle-salmer"

Fuglen har rede og ræven har grav, sneglen bær huset på ryggen. Sådan begynder en af N.F.S. Grundtvigs salmer. Hans digtning indeholder ord om natur og mange forskellige dyr. I dette projekt er fuglen i fokus. Eleverne arbejder med de poetiske billeder, der knytter sig til fuglen i Grundtvigs salmeunivers: den svævende, den ubekymrede, den legende, den frie fugl.

 

Målet er, at eleverne kan udtrykke sig om, hvad fugle-metaforen kan betyde, samt at de kan synge og fortælle om naturens fugle. I elevhæftet leges der med fuglefigurer, fortællinger og oplevelser i naturen. Musikalsk lærer eleverne fire salmemelodier at kende, og desuden får de en introduktion til Grundtvig og viden om salmen som genre.

 

Klassen inviteres til en skøn koncert, hvor de både skal slå ørerne ud, men også ventilere lungerne, når de synger med på udvalgte vers, som de har øvet sig på i klasserne.

 

Musikerne Sille Grønberg og Palle Windfelt har stor interesse for salmernes sprog og fortællinger, og de har en fantastik evne til at inddrage eleverne i den musikalske poesi. Tilmeldte klasser modtager lydfiler, indspillet af Sille og Palle, som I kan bruge som hjælp når I øver salmerne.

 

Salmerne er: Lille Guds barn, Nu falmer skoven, Alt hvad som fuglevinger fik og Fuglen har rede og ræven har grav.

  • 0.- 3. klasse

  • kristendomskundskab, dansk og musik

  • Lektioner: 6-10

 

Koncert i lokale kirker:

d. 18.9 kl. 9.30 Silkeborg kirke

d. 18.9 kl. 12.30 Them kirke

d. 19.9 kl. 9.30 Hvinningdal kirke

d. 19.9 kl. 12.30 Kjellerup kirke

 

tilmelding på kk44.dk inden 1/9

bottom of page