top of page
Kunstudstilling

Esbjerg-evangeliet

Så er EsbjergEvangeliet tilbage i Silkeborg Kommune! Det 30 meter lange og 2 1/2 meter høje billedtæppe vil være at finde på Buskelundskolen i uge 38 og 39 og i uge 40 på biblioteket i Kjellerup. Her får du muligheden for at give dine elever et sammenhængende overblik over Biblens fortællinger i et moderne billedsprog med humor og alvor. Og for at gå i dybden med udvalgte historier og afsnit i det 30 meter lange billede. 

 

Tæppet er en gengivelse af et vægmaleri, som kunstneren Erik Hagens har malet på en væg i Esbjerg. Det er en moderne fortolkning af Biblens fortællinger fra begyndelsen til enden. Fra A til Å. Fra Det Gamle Testamente til Det Nye. Det er humoristisk og alvorligt. 

Her er uudtømmelige muligheder for at gå på opdagelse i de mange bibelske fortællinger. Med nye vinkler og indsigter. Mere end 200 skriftsteder er markeret på billedet. Vi tilbyder jer at blive vist rundt i udstillingen. I kan også vælge selv at gå på opdagelse. UV-materialet giver masser af muligheder for at eleverne selv kan komme på sporet af fortællingen. I får også adgang til en hjemmeside med en højopløselig digital udgave af billedtæppet. Her kan eleverne forsætte udforskningen og zoome ind på alle detaljer.

Hjemmesiden har desuden fordybelsesopgaver til 

udvalgte motiver.

1. – 10. klassetrin

 

 

Kristendomskundskab, dansk 

 

4- 7 lektioner  + besøg

NB: I KK44 kataloget står der 7. - 10. klasse. Det er en fejl. Det er meget velegnet til alle aldersgrupper!

bottom of page