Indtryk - aftryk - udtryk
Om forholdet mellem mennekser og natur
Vi hører meget om, at vores forhold til naturen er gået skævt – og med god grund. Men i dette forløb har vi ikke krisebrillerne på. I stedet undersøger projektet, hvilket forhold vi mennesker kan have til den natur, som vi selv er en del af.
Eleverne skal som det allerførste enkeltvis på en guidet lydvandring i naturen. Målet med lydvandringen er, at eleverne skal finde ”deres eget sted”, mens de oplever naturen med (næsten) alle deres sanser.
Eleverne vender – i tankerne – tilbage til deres steder, når de efterfølgende skal arbejde med natursyn, myter i religioner og håb på tværs af generationer og tidsaldre. Elevernes egne steder og sansninger på lydvandringen spiller altså en central rolle i hele projektet – ikke mindst, fordi forløbet tager sit afsæt i stedsbaseret læring.
I projektet vil eleverne derudover skulle arbejde med nedslag fra bogen Mælkebøtteblod af Merete Pryds Helle og nyproducerede fagfilm med teolog og bioetiker, Mickey Gjerris.
Projektet afrundes med et refleksions-kortspil og den fotografiske teknik, blåtryk, som er en nem og smuk måde at samle naturen og elevernes indtryk fra forløbet i et kreativt produkt.
Projektet indeholder:
-
Lærervejledning
-
Klassesæt af elevhæfter
-
Inspiration til afgangsprøven
-
Lydvandring indtalt af skuespiller
-
Fagfilm med teolog og bioetiker Mickey Gjerris
-
Refleksions-kortspil
-
Materialer til blåtryk