top of page
efterskole2.png

Teatercollage

Med Aarhus Efterskole

Sidste år indledte vi et samarbejde med Aarhus Efterskole, der gennem musik, drama og lækker koreografi udfoldede tre forskellige kristendomsfaglige begrebspar i en fyldt sal i Jysk Musikteater.

 

Da forestillingen var en succes, har vi valgt at samarbejde om en ny ”teatercollage”. Denne gang sker det med afsæt i Christian Hjortkjærs bog ”Utilstrækkelig” kombineret med tre begrebspar fra undervisningsvejledningen til kristendomskundskab:

 

  • Frihed og Tvang

  • Skyld og Ansvar

  • Tro og Tvivl

 

Begreberne kender vi fra de bibelske fortællinger, fra kunsten, musikken og filosofien; men tidens fokus på unges trivsel - og desværre også mangel på samme - gør temaerne superrelevante og aktuelle. Kan frihed til at vælge på alle hylder i virkeligheden føles en tung forventning om altid at lykkes? Og hvis er skylden, når drømmen om det perfekte krakelerer?

 

Eleverne fra Aarhus Efterskole skaber selv forestillingen ud fra de tanker og følelser, som begreberne fremkalder hos dem. Teatercollagen er med andre ord en forestilling fra de unge til de unge – formidlet gennem musik, drama, dans og billeder.

 

Tilmeldte klasser modtager et idémateriale til, hvordan der efterfølgende kan samles op på fore­stillingen i kristendomsundervisningen.

 

Obs! Overvej også at arbejde med forløbet Utilstrækkelig, der har samme tematik som teaterstykket.

Udskoling

7. - 10. klasse

kristendomskundskab

4 - 6 lektioner

Forestilling d. 7.2 kl. 13 i Jysk Musikteater

Lukket for tilmelding

bottom of page