KK44 Skoletjenesten. Rådhusgade 2b 2 tv. 8600 Silkeborg  tlf 31 51 08 27

7.-10. klasse

Kristendomskundskab, dansk, filosofi

Fra august 2018

 

Tilmelding på KK44.dk inden 14. august

Vi LEVER OG VI DØR - alt andet er til forhand-ling og varierer, men dette ligger fast. Liv og død er modsætninger, men også stærkt forbundne. Når døden er tæt på, leves livet stærkt - dagen gribes. 

Livet lærer vi at kende undervejs. Døden kender vi ikke. Men til at belyse dette ukendte har vi samlet en række tekster og billeder, der forholder sig til døden. I et elevhæfte har vi samlet forskellige religioners forestilling om døden, små uddrag af moderne litteratur, videnskabelige bestemmelser af døden, en quiz og en sang blandt meget andet. Elevhæftet har vi kaldt Dødens ABC, da der er en tekst for hvert bogstav i alfabetet. 

 

 

Til elevbogen hører en kortere undervisningsvejledning, og man kan med stor fordel indlede forløbet med en tur på kirkegården, hvor enten en medarbejder fra KK44 eller den lokale præst vil tage jer på en rundvisning, der sætter sanser og tanker i gang. Vi kalder det en sensorisk og filosofisk vandring og har med stor succes afprøvet det med 7. klasser, der nyder tilgangen til et vigtigt og vedkommende emne. 

 

I forhold til afgangsprøven i kristendomskundskab, så vil elevhæftet udgøre en solid og mangfoldig samling tekster til et tema om liv, død og

paradisforestillinger.

Kan kobles med projekt Beyond the Body

Liv & død

Med sanselig vandring i de dødes by