KLIMAFRYGT, HÅB OG HANDLING

Stadig åben for tilmeldinger
Hvordan undgår vi, at klimafrygten overvælder vores elever?

I 2020 blev alle 900 konfirmander i Silkeborg Provsti bedt om at nedskrive deres håb og frygt i forhold til fremtiden. Omkring en tredjedel udpegede klimakrisen, som det de frygtede mest…

Sognepræst og dokumentarfilminstruktør Regitze Marker mødte i sin dagligdag mange børn og unge, som ikke turde tro på, at der overhovedet var en fremtid for deres generation. Også her var klimafrygten dominerende. Hun iværksatte derfor et filmprojekt, hvor hun i en elbil kører rundt i Danmark, mens hun på hver tur taler med to børn eller unge om deres tanker om fremtiden. Bilen er et godt samtalerum, Regitze Marker en dygtig interviewer - men først og fremmest er de medvirkende børn og unge kloge, ærlige og opløftende at lytte til.

Med filmene som udgangspunkt vil vi udarbejde to undervisningsforløb, der handler om klimaudfordringen - men især om hvordan vi kan tænke og handle, uden at blive mast af problemets tyngde. 

Kristendomsfagligt er der fokus på ”håb” kontra ”frygt” - et modsætningspar, som altid har været indbygget i den menneskelige eksistens. Desuden præsenteres eleverne for kristendommens tanke om mennesket som forvalter af Guds skaberværk. 

Vi vil udarbejde to forløb - et til mellemtrinnet og et til overbygningen.

4. - 6. klasse og 7. - 10. klasse

Kristendomskundskab

4-6 lektioner

Fra april 2021

KK44 Skoletjenesten. Rådhusgade 2b 2 tv. 8600 Silkeborg. Preben 31510827 /pmh@kk44.dk ,  Laila 30914780 / leh@kk44.dk