hævnen2.jpeg

HÆVNEN

Verdensmålsforløb med retfærdighed i fokus

Susanne Biers Oscarvinder Hævnen handler om valget mellem hævn og pacifisme. Hvornår skal man tilgive og vende den anden kind til, og hvornår skal man møde vold med vold? Der er ingen lette svar i denne intense historie.

 

Hovedpersonerne er drengene Elias og Christian. Elias er et let offer for skolens bøller, men den nye dreng, Christian har lært lektien i det engelske kostskolesystem: ”Det gælder om at slå så hårdt, at de ikke tør røre dig igen...”

Drengene indgår en foruroligende alliance, hvor man fornemmer, at det ikke vil ende godt. Parallelt med drengenes historie følger man Elias’ far, Anton, der arbejder som læge i en afrikansk flygtningelejr. Hans pacifistiske livsindstilling bliver for alvor udfordret den dag, da den sadistiske bandeleder, Big Man, kommer til lejrhospitalet for at blive behandlet. De to historier hvirvles sammen, og dilemmaerne stilles knivskarpt og medrivende op.

I det tilhørende undervisningsmateriale sætter vi kristendomsfagligt fokus på begreberne retfærdighed, hævn og tilgivelse. Begreberne udforskes og analyseres og elevernes udfordres til selv at tage stilling i en række vanskelige dilemmaer.

 

Materialet fra KK44 kan kombineres med det ligeledes gratis undervisningsmateriale fra DFI, der arbejder med filmen fra en medie- og danskfaglig vinkel.

Filmen kan ses på VIA, CFU.

Udskoling

7. - 9. klasse

Kristendomskundskab og dansk

3 - 5 lektioner + film

Fra medio september

Tilmelding til KK44.dk inden 1. september