TANZANIA

FOTO-FOREDRAG

Verdensmålsforløb med retfærdighed i fokus

Silkeborg Provsti sender hvert år en ung volontør til et 3. verdensland, (Tanzania i 2020) hvor vedkommende arbejder på en skole, et børnehjem eller lignede. 

Vel tilbage i Danmark kommer volontøren på et formidlingskursus, og er herefter klar til at tage ud med et fotoforedrag om, hvordan verden ser ud for de børn og unge, hun har været sammen med. 

• Hvordan ser deres hverdag ud? 

• Hvilke problemer slås de med? 

• Hvad tænker de om fremtiden? 

• Hvilke håb og drømme har de? 

Foredraget tager 90 min inkl. en lille pause og med tid til spørgsmål og drøftelse. Volontøren kan fortælle for en klasse eller for flere klasser på samme tid. Vores erfaring er, at de unge volontører er gode formidlere, og at de store elever bliver inspirerede af mødet med en oplægsholder, der kun er 4-5 år ældre end dem selv.

KK44 har udarbejdet et flerfagligt undervisningsforløb, hvor temaet er retfærdighed. Temaet knytter sig til FN´s verdensmål nr. 16, der handler om Fred, retfærdighed og stærke institutioner.

Materialet indeholder:

  • En kort introduktion til Tanzania - diverse fakta og landets nyere historie.

  • Samfundsfag: Hvad er et retfærdigt samfund? Hvilke institutioner og traditioner underbygger et retfærdigt samfund? Og hvilke faktorer og tendenser i et samfund medfører uretfærdighed?

  • Geografi: Fokus på den globale ulighed, som er stigende. Fakta, statistik og eksempler. Global ulighed sat i forhold til begrebet retfærdighed. 

  • Kristendomskundskab: Udgangspunkt i lignelsen om Arbejderne i Vingården. Hvad er den gode retfærdighed - er det, at man får som fortjent? Eller at man får efter behov? Filosofisk undersøgelse af begrebet retfærdighed.

7.- 10- klasse

Kristendomskundskab, samfundsfag, geografi

2 lektioner pr. fag +volontørbesøg fra januar til marts 2021

Tilmelding til kk44.dk inden 1. september

KK44 Skoletjenesten. Rådhusgade 2b 2 tv. 8600 Silkeborg. Preben 31510827 /pmh@kk44.dk ,  Laila 30914780 / leh@kk44.dk