banan.jpg

Med tilbud om

besøg i Naturvidenskabernes

Hus i Bjerringbro

MADSPILD

Om menneskets ansvar for naturen

I runde tal bliver en tredjedel af al mad, der produceres på verdensplan, smidt ud. Det er dyrt, dårligt for miljøet og uetisk, når der samtidig ifølge FN er 700 millioner mennesker, som lever under sultegrænsen.

 

I dette projekt skal eleverne blive klogere på sammenhængen mellem hverdagens madspild og globale temaer som klima, miljø, forskellen på rig/fattig og  (u)retfærdighed.

 

Projektet er tværfagligt og indeholder en kristendomsfaglig del og en natur/teknologisk del. I kristendomsundervisningen skal eleverne arbejde med kristendommens forståelse af forholdet mellem mennesket og naturen og forholdet mellem mennesket og medmennesket.

I natur/teknologiundervisningen skal eleverne bl.a. udføre en række forsøg, som skal forberede dem på en naturfaglig dag i Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro eller på egen skole. På denne dag skal eleverne udarbejde en kasse, som kan holde madvarer friske og kølige, selvom kassen udsættes for varme.

Når eleverne har været igennem hele forløbet, skal de færdiggøre og afprøve et brætspil, der fungerer som opsamling og afslutning på projektet.

 

Materialet indeholder:

  • Lærervejledning til kristendom og natur/teknologi

  • Til om besøg på Naturvidenskabernes Hus i Bjerringbro eller naturfaglig dag på egen skole. (Besøget er gratis, men I står selv for transporten. begrænset antal pladser)

  • Verdensmåls-plakat

  • Brætspil med brikker og timeglas

MELLEMTRIN

5. - 6. klasse

Kristendomskundskab og natur/teknologi

6 - 12 lektioner + evt besøgsdag

Besøg i Naturvidenskabernes Hus uge 20, 2022

Tilmelding til KK44.dk inden 1. september