Med

NY

grafic novel 

af Jan Kjær

SVÆRDETS KRAFT

Tilmelding stadig muligt
Om kærlighed og kristendom i korsriddertiden

I haven ved en af Jerusalems mange kirker ligger to danske brødre begravet. Brødrene hed Svend og Eskil og var henholdsvis biskop over Viborg og kriger. De var draget på pilgrimsfærd til Jerusalem, og var døde år 1153 – Eskil efter sigende ved Jordanfloden ”overvældet af nåde” og Svend kort efter.

 

Hvem var de? Hvad bragte dem til Jerusalem? Og hvordan havde de gjort sig fortjent til en plads i denne vigtige kirkes gårdhave? 

Brødrenes forunderlige historie danner udgangspunkt for et projekt om korsriddertiden og et samarbejde med forfatteren Jan Kjær om at skrive en historisk udviklingsroman til undervisningen i kristendomskundskab, dansk og historie. 

Projektet rummer en værklæsning, forslag til tekstanalyse, arbejde med korsriddertiden, historiske kilder og kildekritik, og dykker ned i kristendomsfaglige begreber som tilgivelse, det hellige og treklangen: liv-død-ny begyndelse. Desuden lægges der op til et arbejde med de kristne symboler kors og vand. 

Til projektet hører en hjemmeside med bogen indlæst på lydfiler af skuespiller Morten Hemmingsen, elektronisk lærerkursus, videoer til undervisningen, bilag til print mm. 

Udover klassesættet af Jan Kjærs roman modtager hver elev også et elevhæfte med opgaver, bilag, tidslinje m.m.

5.-7. klasse 

Dansk, kristendomskundskab og historie. 

10 lektioner + 8 lektioner til værklæsning og 1 lektion til kirkebesøg. 

fra uge 10, 2021 

KK44 Skoletjenesten. Rådhusgade 2b 2 tv. 8600 Silkeborg. Preben 31510827 /pmh@kk44.dk ,  Laila 30914780 / leh@kk44.dk