Skærmbillede 2020-04-20 kl. 12.54.03.png

VILDE VÆSNER OG BUTTEDE BASSER

Lukket for tilmelding
 - om engle til alle tider

Hvad laver englene egentlig? Og hvordan ser de ud?

Det har langt de fleste en forestilling om, og billedkunsten og den folkelige tradition har gennem tiden bidraget hertil: Engle der vandrer op ad himmelstiger, glansbilleder af buttede engle på honningkager og alle sammen med vinger på. 

Hvis vi går tættere på Bibelens beskrivelser af engle, bliver billedet af dem straks anderledes. Engle er nemlig ikke nødvendigvis bare engle på den søde måde. Nogle steder er englene detaljeret beskrevet som vilde keruber med flere ansigter og vinger, der vogter med flammesværd ved Paradisets port. Andre engle er mere sparsomt beskrevet, og det har givet plads til, at billedkunsten og den folkelige tradition har kunnet udfylde mellemrummene med vildtvoksende fantasi.

Ud fra fortællinger og beskrivelser fra Bibelen har illustrator John Kenn Mortensen lavet illustrationer til projektets englekort. Gennem genfortællinger fra Bibelen og englekortene får eleverne i dette projekt et mere nuanceret billede af, hvad engle er.

Desuden er der i projektet indlagt mulighed for, at eleverne også kan skabe deres egen engel.

Projektet afsluttes med et kirkebesøg i den lokale kirke, der samtidigt fungerer som evaluering. Her får eleverne brug for at tage både englekortene og deres nye viden om engle i anvendelse.

1.-3. klasse

kristendomskundskab og billedkunst 

5-10 lektioner + kirkebesøg

Fra november

Tilmelding på kk44.dk 

inden 1. september