KK44 Skoletjenesten. Rådhusgade 2b 2 tv. 8600 Silkeborg  tlf 31 51 08 27

Kortfilm

Helium

Drengen Alfred skal dø. På hospitalet, hvor han ligger, arbejder Enzo som portør. Enzo har mistet sin lillebror, måske da denne var på alder med Alfred, og de to indleder en samtale. Alfred ved, at han skal dø, men er bange for at komme i himlen, som han synes lyder som et meget kedeligt sted. Han har et luftskib hængende og Enzo griber den og spørger: “Kender du Helium? Det er et land bag skyerne.”

 

I den næste tid vokser håbet i takt med at historien om Helium fortælles. Alt imens nærmer Alfred sig døden. 

 

Filmens enkle og rørende historie stiller relevante spørgsmål om sygdom, relationer, død, fantasi og om fortællingens og håbets kraft.

 

PARADIS Materialet indeholder ideer til analyse og bearbejdning og behandler og udforsker paradisforestillinger i menneskers liv og i religioner. 

FABLAB Vi lægger op til, at hver elev forestiller sig ”noget”, som de mener bør være i Paradis, hvis det skal være et godt sted. Dette ”noget” skal designes til en fysisk genstand. Til sidst laver klassen deres egen udgave af Helium/Paradis med elevernes kreationer. Denne del af projektet er udarbejdet efter FABLABkonceptet. De forskellige paradiselementer samles til et paradis. Der kan også arbejde i ”analoge” materialer som modellervoks, træ m.m. Man kan altså sagtens arbejde med denne kreative del af projektet, uden af have adgang til et FABLAB værksted.

5. – 7. klassetrin

 

Dansk, kristendomskundskab 

 

4 lektioner til filmarbejde 

+ evt. 4-6 lek. til FABLAB forløb

 

Fra  februar 2018