KK44 Skoletjenesten. Rådhusgade 2b 2 tv. 8600 Silkeborg  tlf 31 51 08 27

Opera

Er Gud hjemme?

Hvis kirken lukker, hvor går Gud så hen? Hvad er det, man kan inde i en kirke, og hvor kan man finde det, hvis man ikke kan komme i en kirke? Det er spørgsmålene, der har sat gang i denne forestilling.

 

Kirketjeneren Lucy er en falden engel. Hun ønsker sig brændende at få vingerne igen og finder ud af, at en uselvisk handling er vejen frem. Den kirke, hun er ansat i, er lukningstruet, og hun sætter sig for at redde den.

Tre mænd dukker op i kirken. Den ene er arkitekten Per Kash, der vil lave bygningen om til en verdensbasar. Den anden er gospelsangeren Baldo Zarr, som vil skabe et gospeltabernakel i huset. Den sidste er sushikokken Mel Chi Horr, der vil skabe en fin restaurant.

Lucy får de tre til at indse, at de kan bruge deres evner sammen og gå ud i verden og gøre godt. Med den åbenbaring får Lucy også opfyldt sit mål, og hun får sine vinger.

 

Her er muligheden for at lade dine elever opleve professionelt opera på en lettilgængelig måde med både humor og alvor. Stykket appellerer bredt både i tekst, musik og scenografi. 

Alt i alt en enestående oplevelse at give dine elever. 

 

Der er masser af læring og dannelse i det at se en opera. Det er inspirerende at høre de dygtige operasangere, der kan noget helt anderledes med deres krop og stemme. Og samtidig er det rigtigt teater. Og en god historie. 

 

Der er et lille undervisningsark med et par ideer til kort forberedelse og efterfølgende samtale. Men det primære er oplevelsen i kirken. 

4. - 6. klasse

Musik, dansk, 

kristendomskundskab

 

14. marts 2018 Tvilum Kirke kl. 10

15. marts 2018 Mariehøj Kirke kl. 10 og 12

Forestillingen tager en time

Operaen er instrueret af  Pia Rosenbaum. 

http://operamidt.com/

 

Arrangementet er et samarbejde mellem Silkeborg Kommune og KK44