Skattejakt i kirken

Den glemte viden

Året er 2106, og efter et digitalt nedbrud er al viden om fortiden forsvundet. Ingen husker heller hvad de karakteristiske hvide bygninger med indbygget klokketårn engang blev brugt til. Disse bygninger er nu kun kendt som ”klokkehusene”. 

 

Klassen inviteres hen i det lokale klokkehus til et løb med koder, opgaver og udfordringer. Missionen er at hjælpe med at genopdage, hvad klokkehuset er for et sted. Men da al elektronik er ubrugelig, er det fortidens teknologier som lysbilleder, sten, blyant og papir, der må i spil.

Besøg jeres lokale kirke og lad eleverne løse græske koder, undersøge indholdet i den lukkede sorte boks, løse billedgåder med gammeldags lysbilleder og meget andet. Besøget er opbygget som en slags løb eller skattejagt. 

 

Fagligt handler det om centrale kristne ritualer og traditioner som nadveren, dåben og om lyset som symbol.

 

Eleverne skal besøge 5 stationer og hvert sted løse en opgave og finde en bestemt genstand. Genstanden bringes tilbage til den ”klokkevogter” (præsten), der bor i klokkehuset – men som ikke rigtig kan huske, hvad det nu var, der engang foregik i bygningen. Kun at det var noget vigtigt! Men hver genstand bringer lidt af hukommelsen tilbage.

 

Der medfølger et materiale med ideer til, hvordan de kristendomsfaglige temaer og begreber fra besøget kan efterbearbejdes og forankres hos eleverne.

 

Kom på en sjov og lærerig skattejagt i din lokale kirke!

4.-6. klasse

 

Besøg + 4 lektioner

kristendomskundskab

 

Besøg efter aftale fra februar 2018 

KK44 Skoletjenesten. Rådhusgade 2b 2 tv. 8600 Silkeborg. Preben 31510827 /pmh@kk44.dk ,  Laila 30914780 / leh@kk44.dk